VWFS logotype VWFS logotype
Hela Sverige plockar skräp och det gör vi med!

Hela Sverige plockar skräp och det gör vi med!

2021-09-02

Nu har vi börjat ladda inför Håll Sverige Rent-dagen 2021 den 18 september. För andra året i rad har vi försett våra medarbetare med skräpplockar-kit och reflexväst för att synas längs vägarna och de ger sig nu ut för att samla in skräp!

På FN:s världsmiljödagen, den 5 juni i år, påbörjade vi ett fördjupat samarbete med Håll Sverige Rent där vi ingår i Företag mot Skräp. Vi anordnade workshops för att lära oss mer om nedskräpningsproblematiken och började fundera på vad vi kan göra förändra eller göra mer av för att skapa en bättre miljö. Läs mer om vårt samarbete här. 

Nu är det dags att ta nästa steg och börja bli mer aktiva genom att plocka skräp. Den 18 september är det Håll Sverige Rent-dagen och detta vill vi såklart engagera oss i. Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day och förra året deltog 180 länder.

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Hållbarhet, framför allt utifrån en miljöaspekt, är en viktig strategisk fråga för  oss. Volkswagengruppen samlar alla sina åtgärder inom miljöskydd under miljöuppdraget "goTOzero", vars syfte är att sträva efter att minimera miljöpåverkan för alla produkter och mobilitetslösningar inom koncernen. Volkswagengruppen är engagerad i Paris klimatmål för 2050 vilket innebär att hela gruppen ska ha ett neutralt koldioxidavtryck senast år 2050. 

Därför går vi nu och fram till den 18 september ut för att plocka allt skräp vi ser. Var med ni också!

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!