VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • Therese Sandstedt tilldelades nomineringen ”Mod 2021” på vår årliga höstkonferens

  Therese Sandstedt tilldelades nomineringen ”Mod 2021” på vår årliga höstkonferens

  Utifrån våra fem grundvärderingar – tillit, ansvar, mod, kundfokus och entusiasm – tilldelas fem medarbetare priser på vår årliga höstkonferens. Under 2021 uppmärksammades medarbetare för tredje året i rad och i år lyckades Therese Sandstedt kamma hem den fina nomineringen Mod

  “Som ny chef har hon modigt och målmedvetet utmanat ett sedan länge invant arbetssätt genom att ifrågasätta, våga pröva nya saker och genomföra förändringar. Hela tiden med målet att uppnå ökad effektivitet samt med gruppens, kundens och företagets bästa i fokus. Hon leder sin grupp genom förändring på ett föredömligt sätt och alltid med välgrundade beslut.”

  Så löd en del av den välförtjänta nomineringen till Therese, som påbörjade sin utvecklingsresa på VFS för närmare tio år sedan. Under den tiden har hon gått från rollen som Superuser på Dealer Operations till systemansvarig på IT-avdelningen, för att därefter landa i en roll som Projekt- och IT-koordinator och sedan inta rollen som gruppchef på Cash Management. Hon har haft rollen sedan september 2020 och redan hunnit implementera verksamhetsförbättrande förändringar.

  – Det kändes jättestort och väldigt fint att bli tilldelad nomineringen, det var inte alls något jag förväntade mig! Den första känslan var att jag bara hade gjort mitt jobb och att det är härligt att det uppmärksammas av andra i huset. Nu bär jag med mig innebörden på ett annat sätt, “att bara göra mitt jobb” har fått en större betydelse och en annan tyngd. Mitt arbete syns, är viktigt och gör skillnad. Motiveringen var extra betydelsefull för mig för att jag var ny chef sedan ett år tillbaka när jag fick nomineringen, berättar Therese.

  Förändringsarbete på Cash Management   

  Therese beskriver att hon har varit framåtdrivande för ett förändringsarbete gällande arbetsuppgifter och arbetsmiljö där fokus har varit att få en jämnare arbetsbelastning. Visionen var att uppnå det bästa av världar för gruppen på Cash Management och utifrån visionen fick medarbetarna själva berätta vad de önskade att arbeta med – på så sätt har allas styrkor blivit inkluderande.

  Jag har alltid haft ett driv och en vilja att se hur saker kan bli bättre, och en tro på att det går att genomföra förbättringar. Förändringsarbetet har resulterat i en jämnare arbetsbelastning. I början var det utmanande för mig som var relativt ny gruppchef, dessutom under en pågående pandemi när vi inte kunde ses på kontoret. Jag klev in med helt nya ögon i en sammansvetsad grupp, det gav nya perspektiv. Under distansarbetet fångade jag upp alla medarbetare digitalt och fick dem att känna sig inkluderande, det har vi tagit med oss in i vårt nya arbetssätt. Mina medarbetare är det viktigaste i min roll – utan dem är jag ingen chef, och utan dem har vi ingen fungerande verksamhet, berättar Therese.

  Vad innebär begreppet Mod för dig?

  – För mig finns det flera olika nivåer av begreppet mod men det handlar främst om att våga driva framåt och att vrida på arbetssätt, system och processer för att förbättra! Det kan betyda att våga ta ett steg tillbaka och ifrågasätta strukturer, eller att våga stå upp för mina och andras åsikter. Jag är mycket för att utmana tankar och uppskattar att själv bli utmanad. I mitt dagliga arbete på Cash Management innebär det även att vi alltid börjar dagen med ett “varv” där vi lyssnar på varandra och ser till att alla blir hörda, berättar Therese.

  Vad är det som får dig att stanna efter 10 år hos oss på VFS?

  – Jag har aldrig varit på en arbetsplats där jag trivs så bra! Dels för att vi arbetar med viktiga frågor, dels för att vi är så pass många anställda och ändå behåller vår familjära stämning. Nya medarbetare berättar ofta att de känaner sig omfamnande av familjen, det är väldigt fint!, avslutar Therese. 

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!