VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
Vi firar 25-årsjubileum

Vi firar 25-årsjubileum

2019-11-21

Den 15 november 2019 samlades Volkswagen Finans Sveriges medarbetare för att fira bolagets 25-årsjubileum. Under två dagar på Skogshem & Wijk gjorde de tillsammans en tidsresa genom bolagets historia med fokus på förändringar i omvärlden och utvecklingen internt.

1994 – året vi alla minns. Sverige var i glädjeyra efter ett VM-brons i fotboll och OS-guld i ishockey. Som grädde på moset bildades bolaget Volkswagen Finans Sverige, kanske den viktigaste händelsen det året. Under årets konferens och 25-årsjubileum färdades medarbetarna på en händelserik resa med hållbarhet som röd tråd. Medarbetaren och moderatorn Pontus Lamberg vägledde deltagarna med bravur genom presentationer, workshops och föreläsningar kring olika teman såsom hållbarhet, e-mobilitet, digitalisering och människor i samarbete. 

“Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients” / Richard Branson 

Efter en mycket god vegetarisk buffé till lunch inledde VD Frank Holland och Vice VD Holger Pabst fredagseftermiddagen med att rikta ett stort tack till samtliga medarbetare för det engagemang och driv som arbetet präglas av. På scen förde de en dialog om bolagets framtidsplaner kring digitalisering och e-mobilitet och hur målen kan uppnås med befintlig strategi. De uttryckte båda vikten av att Volkswagen Finans Sverige drar sitt strå till stacken gällande miljö- och samhällspåverkan.

– Framtiden ligger i våra egna händer, den är inte skriven än. Vi är i starten av resan och förhoppningsvis blir de nästkommande 25 åren en lika stor succé som de gångna 25 åren!, sade Holger Pabst.

År 1994 arbetade totalt 17 personer på Volkswagen Finans Sverige och vi är stolta över att två personer är kvar än idag! Carina Bring och Lena Wassberg uppmärksammades därför på scen och belönades med diplom och present för fantastiska insatser.

Fredagen avslutades med en extern föreläsare i form av Ami Hemviken, som bland annat tilldelats utmärkelsen “Årets talare 2017”. Temat för föreläsningen var förändring och engagemang – det är inte tanken som räknas. Ett av Volkswagen Finans Sverige:s fokusområden är människor i samarbete, varpå Ami lyfte fram vikten av varje enskild medarbetares eget ansvar att sträva efter mer, bidra till förändring och utveckling samt att skapa arbetsglädje. Vi är varandras arbetsmiljö!

Kvällens middag bestod av ekologiska och närproducerade råvaror som avnjöts under trevliga samtal och skratt. Vinnare som har nominerats av medarbetare gällande företagets värderingar presenterades under kvällen till rungande applåder. På lördagens schema stod workshops med olika teman som digitalisering, hållbarhet och människan i samarbete. För att knyta an till konferensens tema tilldelades medarbetare och föreläsare gåvor i hållbarhetens tecken. Slutligen vill vi rikta ett stort tack till samtliga medarbetare för 25 händelserika år! Vår väg tar inte slut här utan vi har framtiden framför oss som Holger så fint uttryckte det.

 Bilder från 25-års jubileum

 

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!