VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
Resan har precis börjat!

Resan har precis börjat!

2020-06-24

 

Ambitionen att arbeta i en annan kulturell miljö lockade Holger Pabst, när han intog sin roll som Vice VD på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) våren 2018.

– Jag tycker att det är både lärorikt och berikande att kombinera mina tidigare erfarenheter från Tyskland med den svenska arbetskulturen, säger Holger Pabst.

Holger har tillsammans med övriga medarbetare och chefer lagt mycket fokus på företagets strategiska inriktning, där viktiga områden är digitalisering, hållbarhet, E-mobilitet och människor i samarbete. Genom att automatisera interna processer och digitalisera produkter och tjänster vill de driva utvecklingen i branschen framåt.

– Ett exempel på hur vi arbetar tillsammans med förändring och utveckling är våra nya produktteam med fokus på agilt arbetssätt som infördes i höstas. Ett närmare samarbete mellan IT-utveckling och produktchefer gör oss mer effektiva i utvecklingen, vi sätter produkter snabbare på marknaden och prioriterar användningen av våra utvecklingsresurser bättre. Vikten av att arbeta agilt blev än tydligare nu under coronakrisen när vi såg att det var stor efterfrågan på betalskyddsförsäkring. På grund av att vi prioriterade utvecklingen av detta kan produkten redan erbjudas våra kunder från juni, fyra månader tidigare än ursprungligen planerat, fortsätter Holger.

Den svenska arbetskulturen
Vidare beskriver Holger att den svenska arbetskulturen ligger till grund för en del av framgången gällande företagets strategiska arbete.

– Jag upplever att man i Sverige är mycket positiv till tekniska förändringar, vilket gör det enkelt att automatisera interna processer. Det skapar även en hög vilja att erbjuda kunderna nya produkter digitalt. Dessutom finns det en stor vilja att arbeta med förändringar och utveckla lösningar tillsammans. Även i dessa utmanande tider kan vi se hur människor samarbetar för att finna kreativa lösningar. I arbetet ligger fokus på utfallet och det som ska uppnås, vilket jag upplever som väldigt positivt, berättar Holger.

För att lyckas behöver alla i företaget vara med på förändringsresan och följa den framtagna strategin. Holger berättar att alla är på samma tåg och att det är en resa som precis har börjat, vilket blir en fantastisk och spännande upplevelse för oss alla!

Holger, du har ju nu varit på VFS ett par år, vill du berätta om ditt bästa minne så här långt?

– Mitt bästa minne från min tid på VFS har hittills varit vår konferens år 2019, där vi fokuserade på vår strategiska utveckling. Den var väl genomarbetad och uppskattad. Vägen dit var en upplevelse – vi hade en gemensam idé och formade det till ett lyckat koncept. Alla bidrog, arbetade som ett team, inspirerade varandra, förbättrade och utvecklade. Det var fint att se diskussionerna och inspirationen vi gav varandra både under förberedelserna och sedan under själva konferensen tillsammans med alla medarbetare. Det är ett fantastiskt fint och inspirerande minne, avslutar Holger.

 

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!