VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • “Där andra ser problem ser jag lösningar”

  “Där andra ser problem ser jag lösningar”

  Anton Westholm började på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) som BI-utvecklare i början på 2019. Innan dess har han arbetat i roller såsom systemutvecklare, IT-ansvarig och IT-chef. Det är tidigare erfarenheter som är uppskattade och värdefulla i nuvarande arbete. Idag är han Scrum Master på vår IT-avdelning, en roll som bland annat innebär att hålla ihop arbetet i ett agilt team samt projektplanering.

  – Business Intelligence (BI) bygger på databaser och vi levererar strukturerad data som förenklar vardagen för många inom företaget. Av sammanställningar skapar vi rapporter och interaktiva analysmodeller som vi förser verksamheten med. Vi bygger upp rapporterna och sedan kan de skräddarsys på individnivå eller riktade mot till exempel återförsäljare. Vi stöttar affärssystem med logik som inte finns i affärssystemen. Mina viktigaste uppdrag som Scrum Master är att se till att alla i teamet trivs och att ansvara för resursfördelningen, inleder Anton.

  IT-avdelningen stöttar affären 

  Vidare berättar han om IT-avdelningens ansvar och hur BI-teamet dagligen arbetar för att möta efterfrågan och vara nytänkande inom företaget. Anton trycker på vikten av tät dialog med verksamheten och förståelse för avdelningarnas behov.

  – Vårt BI-team stöttar alla avdelningar inom företaget och det innebär att vi måste kunna allas affärer. Förståelsen för avdelningarnas affärer är det som kan ta tid, men det är ett måste för att vi ska kunna hitta lösningar på deras utmaningar och önskemål. Våra insatser är väsentliga i deras dagliga arbete och det gör att vi har ett stort ansvar på våra axlar. Våra saker måste lira, berättar Anton.

  Berätta om en utmaning och hur ni hanterade den!

  – Vi sammanställer all data från verksamhetens alla system och har en körning varje natt som knådar all data. Under 2022 hade vi en incident som inträffade sent på kvällen och då innebar mitt arbete att väcka de som krävdes för uppdraget för att vi skulle kunna hantera utmaningen. Teamet var snabba på bollen och de är så slipade på det de gör. Känslan när vi löser en kritisk uppgift tillsammans är mycket tillfredsställande, berättar Anton.

  Avslutningsvis, vad är det roligaste i din roll?  

  – Jag och Jonas, Arkitekt och Produktägare för BI-teamet, håller ihop teamet och vi som team har stor frihet under ansvar. Vi har ett stort förtroende från ledningsgruppen inom IT och jag upplever att vi blir tagna på stort allvar. Vi är ett prestigelöst team som har väldigt bra stämning och sammanhållning. Vi ställer upp för varandra, månar om allas välmående och avsätter tid i planeringen för att hjälpa varandra, avslutar Anton. 

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!