VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • “Tänk andra hand i första hand”

  “Tänk andra hand i första hand”

  Åsa Wassberg är en av våra engagerade medarbetare när det gäller miljö och hållbarhet. Hon är en inspirationskälla på många vis och hennes driv och passion kring miljöarbete är mycket uppskattat. 


  – På VFS arbetar vi mycket med miljöfrågor och det lyfts upp som en central fråga – både internt och externt. Jag upplever att det är lätt för oss medarbetare att vara en del av miljöarbetet genom att vi blir involverade och har möjlighet att påverka. Vad man kan göra som företag är en sak, men alla medarbetare är en bidragande faktor till förändring.


  Förbättringsförslag från medarbetarna
  Tack vare initiativ, förbättringsförslag och inspiration från våra medarbetare kan vi kontinuerligt utvecklas och bli bättre som företag. Många av våra genomförda insatser har börjat som en idé från en medarbetare och det är vi väldigt tacksamma för.

  – Jag hade en idé som jag tänkte var för “lätt” men det visade sig bli väldigt uppskattat och det var vår bokbytarhylla. Den har varit full av böcker från dag ett och jag har hört flera kollegor som använt den! Jag och Linda började även prata om personalcyklar för en tid sedan och nu har vi ingått ett avtal med en leverantör. Varje dialog gör skillnad och det är roligt att våra idéer fångas upp och kanske till och med genomförs. Utöver det dagliga arbetet är vi även delaktiga i punktinsatser såsom Håll Sverige Rent och Climate Week. Det bidrar till ökad medvetenhet om viktiga miljöfrågor! 

   

  Tre miljötips från Åsa

  • Andra hand i första hand

  – Det jag brinner mest för är att tänka andra hand i första hand, i allt från kläder till möbler och leksaker. Om vi blir fler som använder plattformar såsom Tradera och Marketplace kan vi bidra till att minska konsumtionshetsen.

  • Cykel framför bil

  – Ta cykeln när det finns möjlighet! Själv tar jag min elcykel till jobbet varje dag och det är 7 km enkel väg. Det är både smidigt och bra för miljön! VFS har dessutom ingått ett samarbete med Lease a Bike kring förmånscyklar, vilket är positivt och uppskattat av många.

  • Inspireras av andra

  – Till alla våra medarbetare vill jag tipsa om all information som finns på vårt intranät. Där finns bland annat en lång lista med tips som vi har samlat in från verksamheten. Det finns mycket inspiration att hämta från andra och det här är ett exempel som jag rekommenderar flera företag att haka på.

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!