VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • “Att arbeta på Volkswagen Finans Sverige AB är både tryggt och utmanande”

  “Att arbeta på Volkswagen Finans Sverige AB är både tryggt och utmanande”

  Fredrik Engvall Masso har arbetat inom bilbranschen i åtta års tid. Kompetenta kollegor, god arbetsstruktur och bra stämning lockade Fredrik till Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) för tre år sedan. I början arbetade han hos Fleet administration med avrop, aktivering och varukodning – och idag är han handläggare på Fleet Förarsupport. Han stortrivs i rollen, mycket tack vare att arbetet kommer med såväl trygghet som utmaningar.

   

  Från bruttolönavdrag till drivmedelskort

  Att vara handläggare innebär att handskas med alla frågor om förarnas bilinnehav rörande allt från bruttolönavdrag till drivmedelskort. Några av de mer utmanande ärendena menar Fredrik är de som rör förarnas splitberäkningar, då dessa ofta kräver mer utredning än bara ett telefonsamtal. Han anser att det är just variationen som utmanar honom: att få arbeta med telefon, mail och mer krävande ärenden ger ett helhetsperspektiv över organisationen.

  – Min roll innefattar allt från kundrelationer till problemlösning. Ibland kan jag lösa deras frågeställning direkt över telefon och ibland behövs mer utredning. Det är den variationen av enkla och mer komplexa ärenden samt att få prata med våra kunder om vitt och brett, som gör arbetet så roligt, berättar Fredrik.

  Lyhördhet, struktur och rätt kompetens på rätt plats

  Fredrik beskriver VFS som en lyhörd organisation med god struktur och insyn i medarbetarnas kompetens. Samtliga avdelningar genomsyras av utvecklingsmöjligheter och såväl chefer som kollegor är duktiga på att ge en push i rätt riktning.

  – När jag kom tillbaka från min pappaledighet fick jag förfrågan om att byta avdelning till Fleet Support, då min kompetens behövdes där. Jag hade inte efterfrågat förflyttning, men det kändes tacksamt att de tänkt på mig trots att jag varit på ledighet, berättar Fredrik.

  Föräldraledighet – en självklarhet på VFS

  Att gå på pappaledighet är ytterligare något som Fredrik menar har fungerat väldigt smidigt på VFS, vilket han gärna belyser. Första gången hade hans kollegor skrivit ihop en peppande bok till honom, något han verkligen uppskattade.

  – Det kändes fantastiskt att få det stödet av mina kollegor! Nu, inför andra gången, känner jag verkligen att jag både kan lämna och komma tillbaka till trygga händer. Samtidigt vet jag att jag kommer att bli peppad att fortsätta prestera när jag är tillbaka. Att arbeta på VFS är helt enkelt både tryggt och utmanande, berättar Fredrik.

  Nytt arbetssätt och teambuilding

  Nu när restriktionerna lättar har VFS etablerat ett nytt arbetssätt – något som innebär en kombination av kontorsarbete och arbete på distans. Hittills anser Fredrik att det har fungerat väldigt bra, och att det känns som ett naturligt steg efter de gångna åren.

  – Om man bara sitter hemma förlorar man det sociala, en faktor som jag värdesätter. Därför känns den här kombinationen av distans- och kontorsarbete som en bra och ansvarsfull lösning. Jag ser även fram emot vår konferens som äger rum i november – alla tillfällen där vi får ses och umgås är givande!, avslutar Fredrik. 

   

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!