VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
 • Jenny Enmark tilldelades nomineringen ”Mod”

  Jenny Enmark tilldelades nomineringen ”Mod”

  Varje år hyllar vi våra medarbetare för deras insatser och delar ut nomineringar utifrån våra värdeord. I år överraskades Jenny Enmark med nomineringen “Mod” av sina kollegor.

  Målmedvetet och med en stark drivkraft arbetar hon dagligen för avdelningen och företagets bästa. Hon är inte rädd för utmaningar och vågar fatta beslut. En person man kan lita på och känna trygghet i att hon kan sitt jobb. Hon respekterar alla och får alla att känna sig delaktiga.

  Jenny påbörjade sin resa inom Volkswagen Finans Sverige för närmare 24 år sedan och idag innehar hon rollen som Kreditchef. Genom åren har hon byggt på sin kunskap inom flera roller såsom handläggare, gruppchef och avdelningschef och arbetat på avdelningarna Operations, Redovisning och Kredit. Hon berättar själv att hennes erfarenhet inom företaget gör henne trygg i sitt arbete.

  Hur kändes det att få ta emot nomineringen?
  – Jag blev superöverraskad och det tog lång tid innan det sjönk in och jag förstod att det var mitt namn på skärmen! Det gick tusen tankar genom huvudet när jag gick fram till scen, ändå blev det helt blankt i huvudet när jag fick en stor strålkastare riktad mot mig. Det finns väldigt många duktiga medarbetare på det här företaget så det gör mig extra glad och stolt att bli uppmärksammad. Det känns väldigt stort!

  Vad betyder värdeordet “Mod” för dig?
  – Ju mer jag tänker på värderingen Mod, desto mer inser jag att min roll som kreditchef kräver det när jag behöver ta kalkylerade risker och beslut. Beslut är inte alltid svart eller vitt, det kräver mod att våga ta ett kreditbeslut som inte alltid är helt givna.

  På vilket sätt agerar du utifrån nomineringen i ditt dagliga arbete?
  – Jag vågar ta obekväma beslut, i de flesta fall blir det lyckat men ibland inte. Då reflekterar jag och ser vad jag hade kunnat göra annorlunda. Utöver det vågar jag ifrågasätta och utmana invanda mönster. Kreditavdelningen är ingen ny avdelning så det finns absolut saker att förändra och det har jag försökt bidra med mellan affären och krediten. Som chef vill jag stärka medarbetarna i att de också ska ha mod till att våga ta egna beslut och känna sig trygga i det. Det gör jag genom att dela mina egna personliga och arbetsmässiga erfarenheter – ur alla perspektiv! Jag är inte rädd att dela med mig av det för att de också ska våga. Vi har en inkluderande arbetsmiljö och öppen kommunikation som gör att vi kan prata om utmaningar och stärka varandra inom avdelningen.

  Stort grattis till dig Jenny och tack för att du bidrar till VFS:s utveckling!

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!