VWFS logotype VWFS logotype

Har du frågor kring finansiering? Sök bland vanliga frågor till kundservice.

Sök bland vanliga frågor
Fleet Support ökar mest inom vagnparksadministration 2020

Fleet Support ökar mest inom vagnparksadministration 2020

2021-02-15

Fleet Support är den aktör som ökar mest inom segmentet vagnparksadministration 2020. Efter en speciell och osäker vår och sommar med anledning av pandemin avslutades året med en stark portföljökning. Bibehållen aktivitet mot nya och existerande kunder kring klimatsmart omställning och digitalt stöd för vagnparken är viktiga anledningar till ökningen.

Den totala andelen administrerade bilar ökade något på den svenska marknaden, pandemin och osäkerheten kring regler till trots. Fleet Support växte mest och hanterar idag nästan 15 000 bilar. "Vi valde att intensifiera kontakten med våra kunder när pandemin slog till, dels för att höra hur dom påverkades, dels för att se hur vi kunde hjälpa till. Det arbetet bedömer vi är en viktig faktor till vår starka avslutning av året", säger Patrik Lindroth, affärsområdeschef Fleet Support. "Samtidigt är det tydligt att vi med hjälp av konceptet Green Fleet lyckas hjälpa kunderna med deras önskan att ställa om mot klimatsmartare vagnparker" säger Patrik Lindroth.

2020 har inneburit en fortsatt rörelse mot laddbara bilar på den svenska marknaden. Fleet Support har under året sett en kraftig ökning av andelen laddbart. Trenden syns både inom segmentet för tjänste- och personalbilar. Extra tydligt är det att de kunder som använder Fleet Supports bilkonfigurator med TCO-stöd ser fördelarna med el, då drivmedelskostnaden sjunker och därmed totalkostnaden. ”Fleet CC, vår märkesneutrala bilkonfigurator, är mycket uppskattad av både vagnparksansvariga och förare. Extra glada är vi att se att laddbara bilar kommer till sin rätt när man ser på den totala ägarkostnaden, inklusive drivmedel”, fortsätter Patrik Lindroth.

Fleet Support har tack vare kunder och samarbetsparters en stark ställning på den svenska marknaden. En bra plattform för den fortsatta tillväxten med målet att bli en ledande vagnparksaktör, både lokalt och globalt. Med avstamp i 2020 fortsätter resan med bibehållen fokus på digitalisering och klimatsmarta lösningar för företag. ”Vi är oerhört nöjda med 2020 som trots utmaningar visat att vi är på rätt väg och det stärker oss i vårt långsiktiga mål!”, avslutar Patrik Lindroth.

Är du journalist och önskar ytterligare information, kontakta Ola Petersson, Marknadschef, tel 08-553 868 08, ola.petersson@vwfs.se på Volkswagen Financial Services.

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 40 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 241 000 finansavtal, 185 000 serviceavtal och över 218 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 235 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 21,5 miljoner kontrakt, har 16 571 medarbetare och 223,5 miljarder euro i totala tillgångar. Fleet Support är ett affärsområde inom Volkswagen Financial Services som tillhandahåller fleet management, finansiering, administration och andra bilrelaterade tjänster kopplade till företagens bilinnehav oavsett bilmärke. Fleet Support vänder sig till företag och organisationer med större vagnparker. Vi har idag ca 23 000 st fordon finansierade inom affärsområde Fleet.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!