VWFS logotype VWFS logotype
 • VFS välkomnar Louise Forsblom och David Samuelsson: “Vi har trivts bra sedan dag ett”

  VFS välkomnar Louise Forsblom och David Samuelsson: “Vi har trivts bra sedan dag ett”

  Kompetenta kollegor är essentiellt för den kontinuerliga utvecklingen av Volkswagen Finans Sverige AB (VFS). Det var därför med stor glädje som vi välkomnade analytikerna Louise Forsblom och David Samuelsson till företaget – båda med värdefull erfarenhet i bagaget.

  Louise har länge varit fascinerad av bilar, men hennes finansiella intresse har gjort att hon inte har arbetat inom bilbranschen – förrän nu. Hon påbörjade sin resa som restvärdesanalytiker på VFS i maj 2021, en efterlängtad tjänst som hon hållit utkik efter. I bagaget har hon en kandidatexamen inom statistik och en masterexamen inom nationalekonomi, vilket kommer väl till pass då hennes primära arbetsuppgift är att analysera bilmarknaden och att prediktera bilarnas framtida marknadsvärde.

  – När den här tjänsten dök upp kändes det helt rätt. Jag har följt företagen i koncernen under en lång period och har verkligen väntat på den rätta rollen att söka!, berättar Louise.

  Till skillnad från Louise har David mångårig erfarenhet från bilbranschen. Efter gymnasiet arbetade han på ett leasingbolag där han axlade ansvarsområden såsom kundservice, skadesupport och kvalitetsmanagement under flera års tid. På VFS innehar han rollen som kvalitetsanalytiker, vilket innebär att han lägger störst fokus på att mäta och analysera data inom kundservice.

  – Det roligaste med rollen är att vi baserat på data kan dra slutsatser som i slutändan förbättrar både arbetsprocesser och kundupplevelser, berättar David.

  En tydlig rekryteringsprocess

  Både Louise och David är nöjda med hur rekryteringsprocessen på VFS är utformad och är överens om att den håller vad den lovar. De beskriver att den upplevs välkomnande, tydlig och smidig.

  – Processen följer tydligt utsatta steg, och mellan dessa fick man återkoppling precis som utlovat. Jag fick ett fint första intryck och har känt mig väldigt involverad från start, berättar David.

  Den första tiden på VFS: "Bra kultur med frihet under ansvar"

  De hade båda hört positivt om VFS sedan innan, något som gjorde att de hade höga förväntningar inför jobbstarten. Nu berättar de att förväntningarna bekräftades redan under introduktionen.

  – Självklart var jag nervös till en början, det är många intryck och mycket människor när man börjar på ett nytt jobb. Men alla kollegor tog emot mig väl. Det är högt i tak och det känns som ett väldigt självständigt arbete – samtidigt som vi hjälps åt när det behövs. Kollegorna har fått mig att trivas på VFS redan från dag ett, berättar Louise.

  David har samma uppfattning.

  – VFS har en öppen kultur med mycket frihet under ansvar. De som arbetar här är duktiga på att komma med input, och cheferna är snabba på att ta tillvara på det. Redan första dagen fick jag tips om var jag kan hitta information som kan hjälpa mig i mitt framtida arbete, och vilka jag kan kontakta för fördjupad kunskap. Det uppskattas enormt när man är ny, avslutar David.

   

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!