VWFS logotype VWFS logotype
 • “Jag kände mig välkomnad som praktikant redan från dag ett!”

  “Jag kände mig välkomnad som praktikant redan från dag ett!”

  Rasmus Törqvist går sista året på gymnasiet och har under fem veckor praktiserat på Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) på två olika avdelningar – Redovisning och Kundtjänst (Operations).

  – Det har varit roligt att få lära sig hur processerna går till, berättar Rasmus.

  På gymnasiet valde Rasmus Törqvist, 18 år, att börja på ekonomilinjen. Han hade länge haft ett gott öga för ekonomi och ville lära sig mer inom företagande, nyckeltal och finansiering. Rasmus skola erbjuder en fem veckor lång praktikperiod med målet att eleverna ska få en inblick i arbetslivet, tillämpa teoretiska färdigheter i arbetslivet och möjlighet att nätverka inom branschen. Eleverna får skoluppgifter att arbeta med under praktikens gång – det ingår till exempel att göra en räkenskapsanalys och att analysera arbetsplatsens ledarskap och företagskultur.

  Goda rekommendationer

  Rasmus hade hört gott om VFS sedan tidigare och för honom kändes det naturligt att skicka in en ansökan när det var dags för praktik i skolan. Han kontaktade VFS och fick det glädjande beskedet att han skulle få utföra sin praktikperiod på kontoret i Södertälje.

  – Jag kände mig välkomnad redan från start och fick bra handledning. Alla var trevliga och jag fick möjlighet att prata med många medarbetare eftersom praktiken utfördes på två olika avdelningar. Det känns som att jag fick ut det mesta av mina veckor här, säger Rasmus.

  En positiv ledarkultur

  Under de två veckor han spenderade på avdelningen Redovisning fick han utföra uppgifter som att kontrollera kontonummer och sammanställningar inför årsredovisningen, samtidigt som han fick insikt i de mer komplicerade ärenden som hans kollegor ansvarade över. Den andra avdelningen som Rasmus praktiserade hos var Kundtjänst (Operations). Där låg huvudfokus på att aktivera avtal, göra adressändringar och genomföra andra serviceinriktade uppgifter gentemot företagskunder.

  – Det har varit roligt att få lära sig hur processerna går till. Jag har kombinerat uppgifterna med projekt från skolan. Där ingick det att analysera ledarrollerna på företaget och jag blev positivt överraskad på båda avdelningarna!, säger Rasmus.

  Rasmus berättar att resultatet från analysen gällande ledarskap, ledarroller och samspel visade på att VFS har en positiv ledarkultur och ett gott samspel mellan medarbetarna.

  – Jag skulle absolut rekommendera VFS till andra som ska söka praktik. Det har varit värdefullt att få en inblick i företaget och väldigt givande att få uppleva gemenskapen, avslutar Rasmus.

  Rasmus har efter sin praktik erbjudits möjligheten att sommarjobba hos Volkswagen Finans Sverige AB!

Nästa steg

Bli en av oss och sök någon av våra lediga tjänster.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!