VWFS logotype VWFS logotype
Underhåll passagerarna med billekar

Underhåll passagerarna med billekar

2021-02-15

Frågan ”när är vi framme?” kan komma snabbt eller lite senare, oavsett ålder på passagerarna. Då är det bra att ha några billekar och bra musik på lager. Här kommer våra förslag:

Gissa vem

En passagerare tänker på en person som är känd för samtliga. De andra får ställa sammanlagt 20 frågor för att komma på vem det är. Frågorna får endast ställas så att det går att svara ja eller nej och ställs i turordning laget runt.

Räkna Volkswagenbilar

Räkna hur många bilar av Volkswagen ni åker förbi. Eller välj varsin modell och se vem som hittar flest bilar med den modellen. För en svårare nivå kan ni välja att räkna elbilar och laddhybrider.

Så ska det låta

Utse en lekledare och bestäm om ni ska tävla i lag eller var och en för sig.
Lekledaren börjar leken med att säga ett ord, t.ex. "apa". Då ska de tävlande snabbt som attan börja sjunga på en låt som har det ordet i texten.
I det här fallet skulle man t.ex. kunna sjunga på "Här kommer Pippi Långstrump" (eftersom den innehåller textraden "Har du sett min apa.?")
Man kan även tillåta att ordet används på ett annat språk.

Musikquiz

Spela upp introt från olika låtar. Utmaningen ligger i att först komma på vilken låt som spelas. Extra poäng utdelas om man kan artisten. Man kan även ha tema på quizzet. T.ex. film, tv-serie, sagofigurer mm.

Vad kan du om bilar?

Bilens instruktionsbok kan vara en källa till både kunskap och underhållning.
Utse en spelledare som använder bilens instruktionsbok och hittar på sant eller falsk-frågor. Ju konstigare, desto roligare. Den som tror sig kunna svaret skriker sitt namn.
Svarar man rätt får man ett poäng. Svarar man fel får man ett minuspoäng. Först till tio vinner.

Tysta leken

På en given signal tystnar alla deltagare. Den som låter först åker ut.
Leken fortsätter tills det finns bara en tyst person kvar. Denna lek passar utmärkt när man har gjort alla lekar man kan komma på och/eller när bilföraren har tröttnat på ljudnivån i bilen.

Fleet Supports musik tips

När man har tröttnat på lekar så kan musik pigga upp stämningen i bilen men även i hemmet. Spellistan Fleet Support sportlov samlar en rad härliga låtar för både barn och vuxna. Klicka här för att komma till spellistan.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!