VWFS logotype VWFS logotype
Provkörning ID.4

Provkörning ID.4

2021-03-31

En mulen dag i mars lyses upp när vi hittar fram till dagens provkörning på parkeringen. Helt nya och helt elektriska Volkswagen ID.4 iklädd Honey Yellow Metallic. En färg som sticker ut, på ett trevligt sätt.

Kollegan Hannes som kör till vardags en ID.3 får ta över kommandot och visa hur man kommer igång med bilen och kör därefter ut från parkeringen. Inga konstigheter men det kan däremot ta en stund att vänja sig vid växelväljaren som är placerad bredvid det digitala instrumentklustret. Vi slås till en början av den avskalade och stilrena interiören samt den helt digitala förarmiljön – det känns futuristiskt och förvånansvärt rymligt med tanke på bilens exteriöra storlek. Det närmast jämförbara syskonet gällande interiörutrymme bedömer vi vara Volkswagen Passat Sportscombi. Bagageutrymmet är likt den hos Volkswagen Tiguan.
Kvarstående räckvidd när vi kör ut anges till 16 mil. Detta räckte gott och väl för dagens äventyr och vetskapen om att bilen har upp till 50 mils räckvidd vid fulladdat batteri kommer att göra ID.4 till ett utmärkt alternativ för väldigt många tjänstebilsförare. Du snabbladdar dessutom 32 mil på bara 30 minuter!

Bilen vi kör har en 204 hk stark elmotor med bakhjulsdrift. Bilens acceleration imponerar tack vare tillgången till fullt vridmoment i alla lägen. Accelerationen 0-100 km/h uppges till 8,5 sekunder. För den som söker bättre prestanda så kommer ID.4 att erbjudas med fyrhjulsdrift. Att bilen är väldigt tyst kom inte som någon överraskning. Väghållningen känns fin och vi tycker att bilen presterar bra på den inledande landsvägssträckan. Det som imponerar kanske mest är bilens svängradie, oj vad den känns som en småbil när man rattar den i trånga utrymmen.

På motorvägen beter sig bilen stabilt och ljudnivån i kupén är fortsatt behaglig trots högre hastighet och allround däcken som denna ID.4 är utrustad med. Toppfarten är reglerad till 160 km/h enligt Volkswagen och den pigga accelerationen hjälper oss med ett par trygga omkörningar.

Allt som allt ger vi Volkswagen ID.4 ett fint betyg och ser fram emot att se den på våra svenska vägar.

Läs mer om nya ID.4 på volkswagen.se. Med hjälp av vår Fleet Car Configurator kan du bygga och beställa din önskade ID.4. Kontakta oss om ni vill veta mer om Fleet CC!

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!