VWFS logotype VWFS logotype
Ökar mest i marknadsandel

Ökar mest i marknadsandel

2019-01-17

För andra året i rad ökar Fleet Support mest inom svensk vagnparksadministration. Andelen fordon under administration ökade med drygt 5% och 2018 var ännu ett år av tillväxt för svensk vagnparksadministration.

”Att för andra året i rad öka marknadsandelen mest på den svenska marknaden känns fantastiskt. Att vi dessutom är en stark tvåa räknat i ökning av antal riktiga bilar är minst lika kul. Där är vi slagna endast av marknadsledaren” säger Patrik Lindroth, chef för Fleet Support.

De nya förändringarna som gäller för företagens bilar, såsom till exempel ny beskattning av fordon, ändrade mätmetoder av utsläpp och att trängselskatten räknas som förmån gjorde 2018 till ett speciellt år. Utöver de direkta effekterna på årets bilregistreringar så märks ett ökat fokus på hur vagnparkerna påverkar miljön.

”Givet de förändringar som trädde i kraft under 2018 har de tjänster som vi tillhandahåller som stöd till företagen blivit än mer intressanta. Den ökade miljömedvetenheten som dessutom syns är något vi ser fram emot att fortsätta jobba med tillsammans med våra kunder” avslutar Patrik Lindroth.

Fleet Support är ett affärsområde inom Volkswagen Financial Services som tillhandahåller vagnparksadministration såsom finansiering, försäkring och andra  bilrelaterade tjänster kopplade till företagens bilinnehav. Utöver Volkswagengruppens egna märken hanterar Fleet Support alla andra bilmärken på den svenska marknaden.

Fleet Support vänder sig till företag och organisationer med större vagnparker. Vi har idag ca 23 000 st fordon finansierade inom affärsområde Fleet. Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 35 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 214 000 finansavtal, 159 000 serviceavtal och över 193 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 180 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 18,2 miljoner kontrakt, har över 15 000 medarbetare och koncernen förfogar över 170,1 miljarder euro i tillgångar.

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!