VWFS logotype VWFS logotype
Kör försiktigt i sommar

Kör försiktigt i sommar

2019-06-13

Semesterperioden är snart här. Morgontrafiken blir lugnare på många ställen vilket återspeglas i de halvtomma parkeringsplatser. För semesterfirarna blir bilåkandet av annan art med en del längre resor. Glöm inte att ta hand om er. Ta pauser, håll avståndet till framförvarande bil, anpassa hastigheten och starta resan i god tid. En trafikolycka under semestern är bland det tråkigaste som kan hända.

Innan du åker på semester rekommenderar vi att du skriver ut en blankett för skadeanmälan. Ska du även ta med dig bilen utomlands kontrollera om du behöver ett " grönt kort" från försäkringsbolaget (detta beställer du direkt från ditt försäkringsbolag) och en eventuell fullmakt för att ta med bilen utomlands. Det är även bra att notera direktnumret till vägassistans utomlands.

För att förhindra inbrott och stöld i bilen, förvara bilnycklarna säkert och låt de inte ligga framme. Lämna inte heller värdesaker synligt i bilen.

Om du skulle råka ut för en olycka ska du ta kontakt med ditt försäkringsbolag. Fyll i en skadeanmälan och skicka in den till ditt försäkringsbolag. Administreras bilen av Fleet Support? Då kan du välja att skicka skadeanmälan till fleetskador@vwfs.se så vidarebefordrar vi din anmälan till ditt försäkringsbolag. Försäkringsbolagen kräver att du gör en anmälan inom 3 månader (från skadedatum). Försäkringsnummer är alltid bilens registreringsnummer följt av skadedatum. Du som kör en bil som administreras av Fleet Support behöver inte heller betala självrisk separat utan eventuella kostnader faktureras till oss.

Mer information om skador och bilkörning utomlands hittar du i vår digitala förarhandbok eller på FleetWeb.

Kör försiktigt och ha en skön sommar!

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!