VWFS logotype VWFS logotype
Julstämning i bilen

Julstämning i bilen

2018-12-18

En stämningsfull jul kan man ha på många ställen, varför inte börja redan i bilen!? På väg hem, till julfest eller glöggmys. Här kommer en spellista som vi tror kan hjälpa till att skapa stämning!

Länk till Fleet Supports Spotify lista

1. Driving home for christmas – Chris Rea 
Den ultimata billåten för en avkopplad stund på hemvägen inför julen. Vilken hemväg? Det väljer du själv; till julfirande på släktgården; hem från affären efter julhandlingen; på väg hem från jobbet efter sista arbetsdagen inför jul, lugnet lägger sig.

2. Feliz Navidad – José Feliciano
Jul parat med sydligare rytmer. Kan det vara något för julkänsla på väg ut till flygplatsen för dom som firar på varmare breddgrader. Eller kanske just för alla som är kvar men ändå vill ha en lite exotisk touch.

3. Hey ho - Freddy Kalas
Barnens favorit?! Om det inte var glatt i bilen innan du kör denna låt så är det säkert efter. Det behövs inte många takter innan alla både gungar och sjunger med!

4. Tänd ett ljus - Triad
Skänk en tanke till vänner nära eller långt bort. Någon du inte träffat på länge eller någon du träffade igår. En tänkvärd och stämmningsfull låt för några sköna stunder i bilen.

5. Hej mitt vinterland - Lotta Engberg
Kan du känna hur du åker parallellt med tomtens julsläde där längs landsvägen?! Julkänsla blandat med öppna fält. 

6. Tomten jag vill ha en riktig jul - Busungarna
VARNING risk för buskörning. Barnkänslan i kupén är total, mix av leksakselgitarr och köra radiobil. Efter den här låten vaknar både presentglöden och barnajaget!

7. Christmas time - Bryan Adams
Powerballad i jultappning. Passar lika bra för att rulla många mil på motorvägen eller komma i stämmning inför julshopping till nära och kära!

8. Do they know it’s Christmas – Band Aid
8
0’s at it’s best! Julkänsla samtidigt som vi påminns om att dela med oss till dom som behöver!

9. Sjömansjul på Hawaii - Christer Sjögren
När du vill ha en lugn stund i bilen utan julstress och julstök för några minuter, dröm dig bort till varmare breddgrader.

10. Last Christmas - Wham
En klassiker som håller än! Poppig feeling med ett mått av melankoli men ändå lyckligt slut! Kanske något att spela i bilen på väg till ett glöggmys med någon kär?!

11. Let it snow - Frank Sinatra
Tänk dig mixen av att vara på väg till julaftonsfirandet med förväntan i bilen och blanda den med känslan av svartvit amerikansk film - glädje och stil!

12. Decemberfåglar - Martin Stenmarck
Lite av en ny klassiker, lugnt och stämmningsfullt. Känslan av att glida fram över en kall bro och se sin stad breda ut sig en stjärnklar kväll i december!

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!