VWFS logotype VWFS logotype
Green Fleet - provkörning

Green Fleet - provkörning

2020-06-17

En vacker sommardag i början på juni fick vi bekanta oss med två nya miljökämpar från Volkswagen Group - SEAT Mii Electric och ŠKODA Superb Combi iV.

Vi gör en tyst avgång från Forskargatan 7 i Södertälje och beger oss in mot stan. Det går direkt att notera en del stora kontraster mellan bilarna, SEAT Mii är helt eldriven och tillhör småbilsklassen medan ŠKODA Superb är en plug-in-hybrid i storbilsklassen. Det är ingen tvekan att SEAT Mii trivs bäst i stan, de lägre hastigheterna innebär att elen räcker långt samtidigt som bilen är otroligt praktisk när det kommer till att hitta parkeringar och köra på trånga gator. Man ska dock inte låta sig luras av detta, SEAT Mii kändes förvånansvärt pigg! ŠKODA Superb är bra på lite andra delar såsom komfort och förarmiljö. Detta märker vi när vi tar bilarna på en del landsvägar utanför stan. Den rymliga och uppdaterade digitala förarmiljön bjuder på en hög komfort. Definitivt en bil som vi tror briljerar på längre sträckor. Även passagerarna kommer att trivas då det finns rikligt med utrymme på baksätet.

3 snabba 

SEAT Mii Electric

1. Upp till 60.000 kr i klimatbonus.

2. Räcvidd upp till 260 km.

3. CCS snabbladdning med 0-80 % på en timme.

ŠKODA  Superb Combi iV

1. Riklig standardutrustning med bl.a. adaptiv farthållare, nyckellös start och stopp, parkeringssensorer fram och bak och LED Matrix strålkastare.

2. Räckvidd upp till 55 km på ren eldrift.

3. 510 l i bagageutrymme.

 

 

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!