VWFS logotype VWFS logotype
En grön & grann julgran

En grön & grann julgran

2020-12-15

I juletider vill vi gärna ge några tips för att lyckas med säker biltransport av granen men även att hålla den grön och grann så länge som möjligt.

 Ta din tid vid val av gran och välj en som känns tung. En lätt gran har med stor sannolikhet redan börjat torka. Vid transport på taket av bilen, surra fast granen ordentligt. Vid en eventuell kollision eller för hög hastighet riskerar annars granen att flyga av taket och kan på så sätt orsaka skador på andra personer eller egendom. Polisen kan dessutom ge böter för felaktigt säkrad last.

Transporterar ni den hellre inne i bilen så surra även fast den där. Lägg foten av granen mot ryggstödet och inte på instrumentbrädan eller mittarmstödet annars riskerar granen att fara ut genom rutan vid en hastig inbromsning eller kollision.

Tänk också på att skydda tak eller inredning med tex en filt för att förhindra att repor och att kåda och barr skadar bilen och på  så sätt påverkar dess värde negativt. 

När granen har anlänt i hemmet så finns det ett par bra saker att tänka på:

• Chocka inte granen med att ta in den från kylan direkt till hemmets värme, låt granen anpassa sig stegvis till den nya temperaturen exempelvis via verandan, matkällaren osv. låt det gärna ta två till tre dagar

• Ge granen en ny snittyta, såga av den 5-10 cm innan den placeras i vattnet i julgransfoten

• Kontrollera vattennivån i julgransfoten vid jämna mellanrum

• Hälla ned en påse med snittblomspulver i foten.

När granen väl dansas ut efter jul så finns det, bland välsorterade butiker, stora julgranssäcker vari man kan transportera sin gran på ett barrfritt sätt i bilen. Skönt för både dig, bilen och för bildammsugaren! Tänk på att lämna granen vid uppmärkta samlingsställen eller en återvinningscentral.

Lycka till med granen! God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Fleet Support.

(Källa: vibilagare.se)

Tyvärr använder du en äldre webbläsare som inte längre finns stöd för på webbplatsen. För bästa användarupplevelse rekommenderar vi att du laddar ner senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Egde.

Tack för att du besöker vår webbplats!